2015. május 6., szerda



Emlékszel még az okos telefonok előtti időszakra? Amikor még kartondobozokból és egyéb dolgokból bunkert építettél a barátaiddal? A mai fiatal gyerekek nem igazán ezen nőnek fel, hiszen a digitális világ elég korán beszippantja őket. Egész álló nap nyomkodják az xboxot, a számítógépet vagy a tabletet. Ennek vége!
Lepd meg a gyermekedet, szerintem nagy sikere lesz.
 Hirdetés


Amire szükség lesz :
-10 hosszú bambusz rúd, vagy diófa ág
-madzag, vagy spárga
-futóbab vetőmag

Szúrj le 4 erős hosszú ágat, amik az egész bunker alapjai lesznek. A bejárati lyukon kívül másra nem lesz szükség, tehát az apróbb gallyakat úgy kösd össze a fő tartó gallyal, hogy egységet alkotva egy kupola szerű dolog keletkezzen belőlük. Ha itt ott kimarad az nem gond, hiszen nem a tökéletesség a lényeg, hanem a bunker forma. A 4 fő oszlopnál áss egy apró 1-2 centi mély lyukat. Szórj bele futóbab magot, és egy kis trágyával szórd meg. Öntözd meg vízzel, majd tegyél rá földet.

Alternatív megoldásként ha tudsz használhatsz futóbab  helyett fűzfa ágakat, és azzal is elérheted a tető egységes kupola formáját.

Jó építést! :) 



Tetszett ez?

Megosztod?

Az oldalról

Bemutatom Nektek napról napra, hogy mivel lehet spórolni, és hogyan lehet ügyesen takarékoskodni. Azonban aranyos vicces és inspiráló történeteket is szoktam feltenni az oldalra, tehát elég sokrétű a tartalom. Érezd jól magad nálam, és ha valami tetszik oszd meg a barátaiddal is.
Üzemeltető: Blogger.

Heti legjobbak

Hirdetés